Voor veel medewerkers wordt thuiswerken langer doorgetrokken en bij een aantal organisaties is en blijft dit ook structureel zo. Maar thuiswerken is nog niet voor iedereen even makkelijk en kan genoeg uitdagingen opleveren.

Thuiswerk uitdagingen

Hoe ga je om met het scheiding tussen werk en privé tijd en hoe bewaak je daarin je grenzen? Hoe blijf je aangehaakt, verbonden en je onderdeel voelen van een team en organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je initiatiefrijk blijft en je pro-activiteit en motivatie op peil blijven? En je voldoening haalt uit de manier waarop je bijdraagt aan een organisatie en tevreden bent over de kwaliteit van het werk wat je levert?

Toekomstbestendig Thuiswerken

Voor medewerkers die hierin een effectieve verbeterslag willen maken, biedt Koers een 4-weekse Online Training ‘Toekomstbestendig Thuiswerken’ aan. In de wekelijkse trainingen van 1,5 uur worden kennis en theorie afgewisseld met onderlinge interactie en praktische oefeningen, die aanzetten tot anders denken en doen. Geen statische webinar opzet, maar zelf en samen actief en concreet aan de slag! Deelnemers leren om toekomstbestendig thuis te werken met oog voor persoonlijke balans, creativiteit en productiviteit en worden gestimuleerd om te ontdekken welke invloed ze hier zelf op hebben.

Deelnemers leren:

Eigen grenzen te bewaken en te verleggen -Verkennen en herkennen van (nieuwe) sterke punten en valkuilen – Ontwikkelen en versterken van autonomie binnen de eigen rol en organisatie – Sterker door veranderingen heenkomen door eigen creativiteit aan te spreken – Omgaan met snelle veranderingen en onzekerheden.

Planning & praktisch

Het online trainingsprogramma wordt geheel in-company verzorgd, met een minimaal groepsgrootte van 10 deelnemers. Naast de wekelijkse trainingen van 1,5 uur gaan deelnemers ook tussendoor aan de slag met waardevolle en praktische oefeningen (ongeveer 1 uur per week) om datgene wat je leert tijdens de trainingen ook direct in de praktijk toe te kunnen passen, wel zo fijn en effectief! Wil je meer weten over het organiseren van deze training voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op zodat we samen alle mogelijkheden kunnen bespreken.

Online Training Toekomstbestendig Thuiswerken

Wat ga je leren?
Eigen grenzen te bewaken en te verleggen
Verkennen en herkennen van sterke punten en valkuilen
Ontwikkelen en versterken van autonomie binnen de eigen rol en organisatie
Sterker door veranderingen heenkomen door eigen creativiteit aan te spreken
Omgaan met snelle veranderingen en onzekerheden

Jij en je brein bij verandering

Trainingsmodule 1

Wat is de impact van verandering en stress op je brein en hoe kan je deze impact verminderen? Hoe ga je om met verlies? Zelfs klein verlies heeft impact. Wat zijn de verschillende stadia van veranderingen, waar zit jij en hoe kan je daar effectief mee omgaan?

Jouw succesformule

Trainingsmodule 2

Hoe bewaak je jouw grenzen en hoe verleg je die op een gezonde manier? Welke van je eigenschappen worden uitvergroot en welke achteloos vergeten? Welke gedragspatronen val je in terug? Wat is helpend en wat niet? Hoe zet je je eigen creativiteit in om je eigen randvoorwaarden voor mentaal succes te creëren? Hoe krijg je zicht op je eigen succesformule?

Jij en jouw omgeving

Trainingsmodule 3

Hoe organiseer je de optimale omgeving voor jouw mentale gezondheid? Hoe vind je balans tussen leren en presteren en hoe creëer je meer vertrouwen in je eigen functioneren? Hoe maak je verandering makkelijk en leuk voor jezelf en samen met anderen?

Hoe breng je alles bij elkaar?

Trainingsmodule 4

Hoe creëer je jouw eigen groei en veerkracht met behulp van anderen? Iedereen gaat anders door een verandering heen. Hoe herken je signalen bij jezelf om te weten in welke stadia van verandering jij zit? Hoe pas je dan je koers aan? Weten wat wel en niet werkt voor jou. Hoe zet je dat in voor jouw toekomst? Wat is je eigen succesformule?