Suzanne van der Wees

Arbeid- en Gezondheidspsycholoog

Volg je hart, dat klopt! Ik, Suzanne, geniet van mijn vak arbeid- en gezondheidspsychologie, juist omdat het zo’n mooie combinatie is tussen gezondheid in werk én privéleven. Het is ook meer dan logisch dat je werk een belangrijke invloed heeft op hoe je je over het algemeen voelt, en vice versa. Wanneer wij ons hart volgen, zitten we vaak op de goede weg. Maar soms kan je dit even uit het oog verliezen, schuurt er iets of verlang je naar iets anders.

Dan is begeleiding zinvol: wanneer voel ik me als een vis in het water, ervaar ik vitaliteit? Dit brengen wij in een traject samen in kaart, ook waar het schuurt en waar nog mogelijkheden liggen. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld het verbeteren van je stresshantering, communicatie of meer zicht en regie krijgen op je eigen geluk.

Of je je vitaal en als een vis in het water voelt, heeft met veel verschillende dingen te maken. Hierbij kijk ik naar het geheel: ook de grotere (o.a. sociaal maatschappelijke) context speelt een rol bij onze gezondheid. Mede hierom is mijn werkwijze eclectisch: ik kijk naar jouw hulpvraag, wensen, persoonlijke stijl en context, om daar vervolgens de gesprekken en oefeningen op af te stemmen. Het is dus altijd maatwerk. In trajecten kijk ik altijd naar waar jouw krachten en kansen liggen, hét uitgangspunt van de Positieve Psychologie. Hierdoor kan je concrete stappen gaan zetten in je loopbaan en privéleven, en weer de regie nemen met hervonden plezier. Om dit te ondersteunen geef ik vaak praktische handvatten waar je tussen de gesprekken in mee aan de slag kunt.

‘Wat houdt mij op koers?’ Reflecteren op mijn eigen wensen, verbinding met mijn dierbaren, ik geniet van buiten zijn met mijn honden, klimmen in de boulderhal en skaten, klussen, Italië, lezen en van lummelen wanneer het maar kan.