Stephanie Bode

Psycholoog

Mijn naam is Stephanie Bode en ik ben psycholoog bij Koers Bedrijfspsychologie. In het verleden was ik werkzaam als bedrijfseconoom bij internationale bedrijven.

Ik zag in mijn vakgebied zo veel krachtige collega’s op de werkvloer uitvallen door mentale klachten. Dit bracht mijn andere grote passie weer in beeld namelijk anderen helpen. Iets wat al sinds kinds af aan voelde als een tweede natuur. Ik dacht: “Dat moet toch anders kunnen!”

Rond mijn dertigste besloot ik een psychologische academische studie te volgen. Ook stichtte ik in diezelfde periode mijn gezin. Daarmee is voor mij een belangrijke waarde ingevuld: zinvolle ondersteuning te bieden.

In trajecten ben ik altijd op zoek naar het hele plaatje, waar het wringt en wat de eerste stap kan zijn naar ‘de wenselijke situatie’. Mijn insteek daarbij is praktisch maatwerk te leveren. Ik kan helpen om met een zacht blik naar jezelf te kijken, mogelijkheden te creëren en competenties te verstevigen zoals doseren en grenzen definiëren. Ik begeleid je om duurzame stappen te kunnen zetten, dat doe ik empathisch, naast jou, op de hele weg die we afleggen.

‘Wat houdt mij op koers?’ Diepgaande verbindingen ervaren met mijn gezin, mijn buitenlandse familie, mijn vrienden hier en overal ter wereld. En daarnaast het reizen: letterlijk door de wereld, theoretisch door boeken en heel praktisch door mezelf.