Saskia Bast

Psycholoog

Mijn naam is Saskia Bast. Nadat ik in 2001 ben afgestudeerd als psycholoog ben ik eerst gaan werken als (re-integratie)psycholoog en vervolgens ook als arbeidscoach. Van origine ben ik fysiotherapeut. Door deze achtergrond heb ik eveneens ervaring met het begeleiden van mensen met fysieke klachten. Sinds november 2019 ben ik als psycholoog aangesloten bij Koers Bedrijfspsychologie.

De rode draad door mijn werkervaring, als fysiotherapeut, psycholoog en arbeidscoach, is het in beweging brengen van mensen en hen passende begeleiding bieden naar herstel en meer welbevinden.

In mijn trajecten maak ik gebruik van verschillende methodieken zoals onder andere cognitieve gedragstherapie en werk ik oplossingsgericht. Daarnaast pas ik ervaringsgerichte technieken toe die ik in de loop van de jaren heb verworven, zoals mindfulness, adem-coaching en EFT (Emotional Freedom Techniques).

Ik vind het belangrijk om samen met je af te stemmen om zo de passende begeleiding te kunnen bieden. Hierbij maak ik gebruik van mijn invoelend vermogen, ervaringen en creativiteit om je inzichten te geven. Mijn kracht is vooral om te kijken naar kansen en mogelijkheden, zodat je een stap voorwaarts kan zetten en je weer in je kracht kan komen te staan.

Zelf houd ik mij op koers door zowel mentaal als fysiek in beweging te blijven en mijzelf te ontwikkelen met een opleiding of cursus. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met dansen, yoga en hardlopen.