Sandra Hooijer

Arbeids en Organisatiepsycholoog NIP

Mijn naam is Sandra Hooijer, sinds 2000 ben ik werkzaam als arbeidspsycholoog.

In mijn werk sta ik anderen bij om tot (meer) vitaliteit en plezier in werk en leven komen. Hoe versterk je je veerkracht en benut je je volle potentieel? Samen kijken we wat er speelt en wat jouw (groei)mogelijkheden zijn, met oog voor je talenten en kwetsbaarheden.

Door bewust(er) stil te staan bij jezelf en je ervaringen, en deze ruimte te geven, ontstaat de mogelijkheid te onderzoeken welke gedragskeuzes het best bij je passen. Zo vergroot je je regie en verrijk je je werk-leven. Ik werk met principes uit de ACT en de cognitieve gedragstherapie, en zet ook alternatieve benaderingen in. Gedurende mijn leven heb ik mij laten inspireren door psychologie uit de oosterse filosofieën, wat gerust samengaat met een nuchtere houding en benadering.   

Als mens ben ik toegankelijk, empathisch, informeel, creatief en openminded ingesteld. Een goede balans tussen werk en privé houdt mij op koers, waarbij ik thuis ontspanning vind in mijn leven met Hans en Grietje (respectievelijk man en hond).  Daarnaast is er paard Jack. Mijn tijd besteed ik aan familie en vrienden, aan piano spelen, portret tekenen, wandelen, western rijden en tai chi. Ik verdiep mij verder graag in psychologische en filosofische (studie)onderwerpen.