Roxane Rakic

Ik ben Roxane Rakic (1968). Mijn studie psychologie deed ik in Leiden (NL) en ik legde de focus op de lerende mens.

Na 20 jaar ervaring in Nederland als psycholoog-opleider en cognitief gedragstherapeut (altijd en nog steeds als zelfstandige), werk ik nu voornamelijk in België waar ik woon sinds 2007. Om toch de band met Nederland te behouden, wil ik daar opdrachten blijven uitvoeren en wel voor Koers: een club enthousiaste, kundige mensen die zelf ook ondernemer zijn. Mijn regio is Bergen op Zoom/ Roosendaal e.o.

De nadruk ligt hier op het coachen van medewerkers met uiteenlopende vragen en problematiek. Denk hierbij aan burn-out, omgaan met lastige situaties op het werk, traumatische ervaringen in het verleden die parten spelen of moeilijkheden in de privésfeer die invloed hebben op het werk. De methoden en technieken die ik voornamelijk gebruik, komen uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR.

Wat mij op Koers houdt, zijn de intrigerende verhalen, problematieken en lastigheden die mensen mee maken waar toch altijd wel weer een rode draad, aanpak of oplossing voor is.

Naast mijn werk ben ik gelukkig getrouwd en ben ik in mijn vrije tijd veel buiten (wandelen, fietsen) en speel ik (alt-) viool in verschillende ensembles.