koers-bedrijfspsychologie-mirjam-mooijman-quote

Mirjam Mooijman

Arbeids- en Organisatiepsycholoog NIP

Mijn naam is Mirjam Mooijman en ik ben Arbeids- en Organisatiepsycholoog NIP. Na mijn afstuderen in 1987 en een omscholing richting gezondheidsmanagement, ben ik mijn loopbaan ooit begonnen in het outplacement werk. Die achtergrond helpt mij om praktisch in mijn werk te staan; soms is de koek op en moet je als werknemer ook naar buiten durven kijken. Dat vraagt behoorlijk wat lef!

Eind jaren ‘90 ben ik als psycholoog in de arbeidshulpverlening terecht gekomen; toen nog een tamelijk onontgonnen werkveld in Nederland. Alhoewel het een uitdaging was om als pionier aan de wieg te staan van deze ontwikkeling, ben ik heel blij dat met Koers de arbeidspsychologie inmiddels een vaste voet aan de grond heeft weten te krijgen en dat werkgevers de meerwaarde van onze inzet meer en meer op waarde weten te schatten. 

In mijn werk ligt het accent op respectvol luisteren en zien wat zich in die ruimte aan gespreksonderwerpen voordoet. Vanuit die openheid ontstaat de behoefte aan diverse soorten ondersteuning. Soms werken we met principes uit de cognitieve gedragstherapie, soms oplossingsgericht, soms middels een alternatieve benadering. De focus blijft altijd gericht op wat goed is voor de cliënt en zijn werksituatie waarbij we de privésituatie altijd meenemen. 

Wat mij op Koers houdt: dit jaar voor de 12e keer de Nijmeegse Vierdaagse lopen met een paar goede vrienden, onze twee trouwe Golden Retrievers (vader en zoon) en natuurlijk mijn familie.