Marjan Nieuwenhuis

A&O Psycholoog

Vroeger luisterde ik al graag naar verhalen over mensen en hun werk. Wat doet iemand? Wanneer is er energie en ontwikkeling en wanneer niet? Mensen zijn graag van betekenis en in je werk leer je ook veel over jezelf. Werk kan helpen om te groeien en kan energie geven, maar soms kun je ook vastlopen.

Als het vastloopt of anders moet, dan is het fijn als je iemand naast je hebt die met jou kan bekijken wat er is en hoe je je daartoe kunt verhouden. Met wie je zaken kunt ordenen en waarderen. En die je helpt om weer in contact te komen met jezelf, met jouw energie en veerkracht. Want voor mij gaat het om het totaalplaatje: je hoofd & hart, je lijf, je handen & voeten.

Ik werk vanuit zelfcompassie, met aandacht en waardering, vanuit de positieve psychologie. Ik kijk ook systemisch, omdat je ergens deel van uitmaakt, op je werk en thuis. Alles doet mee en mag er zijn. Mijn rugzak is gevuld met ervaringen en inzichten die ik in mijn werk en mijn leven heb opgedaan. Ik zet in wat helpend kan zijn: elementen uit de cognitieve gedragstherapie, uit ACT en uit alternatieve inspiratiebronnen.

Als arbeids- en organisatiepsycholoog werk ik sinds 2000 aan vraagstukken rondom mensen en werk. Ik hou me bezig met coaching en training, assessments, talent- en loopbaanonderzoeken en geef organisatie- en ontwikkeladviezen. Ik heb veel van mensen mogen leren. Hoe uniek elk bedrijf ook is, toch gaat het vaak om dezelfde principes in het werk: dat het interessant blijft, dat je gezien en gewaardeerd wordt, dat je in een goede sfeer kunt samenwerken en dat werk niet alleen energie kost, maar ook oplevert.

En wat mij op koers houdt en energie geeft? Blijven leren over het leven en mijn vak, ervaringen delen, werken met fijne mensen. Ik kan enorm genieten van talenten van anderen: ik ga graag naar een klassiek concert, een mooie tentoonstelling of theaterstuk. Liefst wel elke week. En ik hou van gezellige avondjes thuis met vrienden, van zingen, onze honden en van kamperen met ons gezin.