koers-bedrijfspsychologie-juliette-van-wijk-quote

Juliette van Wijk

Psycholoog

Hoi, even voorstellen. Mijn naam is Juliette. Al meer dan 20 jaar werk ik met veel plezier als bedrijfspsycholoog. Ik heb veel verschillende dingen gedaan. Van assessment- psycholoog, tot organisatie-adviseur, tot HR-manager tot psycholoog bij Koers.

Rode draad
Zie ik een rode draad in mijn loopbaan? Nou dat is geen ingewikkelde vraag, die is er absoluut! Ik ben eigenlijk altijd bezig om organisaties, teams en individuen te helpen met ontwikkelen. Op een positieve manier natuurlijk. Ik vind dat ik werk heb wat nooit verveelt. Omdat het gaat over de manier waarop mensen omgaan met uitdagingen, kansen en problemen in hun leven.

Walk of life
Ik beschouw het elke keer weer als een voorrecht om een stukje mee te wandelen op iemands levenspad. Dat ik even deelgenoot word van zijn of haar unieke verhaal. En dat ik kan helpen bij het krijgen van overzicht en inzicht, zodat iemand weer helemaal in zijn kracht komt en stappen kan zetten.

Blik verruimend
Als je ergens mee zit is de verleiding groot om daar veel mee bezig te zijn en extra op in te zoomen. Voor je het weet ben je daar de hele dag mee bezig en lig je ook ’s nachts te piekeren. Ik kan je helpen om iets meer afstand te nemen. Je gaat dan vaak beter zien waar je ‘ probleem’ werkelijk om gaat en wat je eigen rol en invloed daarbij is. Door anders te kijken, krijg je vaak beter zicht op oplossingen en kansen.

Ik
ben open en betrokken. Mensen vinden het makkelijk om hun verhalen en problemen aan me te vertellen. Omdat ik als psycholoog veel verschillende dingen heb gedaan, kan ik me snel in situaties en problemen inleven. Ik kan iemand meerdere perspectieven geven die kunnen helpen bij het oplossen van een probleem. Mijn aanpak is down to earth en met de nodige humor.

Wat houdt mij op koers?
Wat mij op koers houdt, is om regelmatig een pas op de plaats te maken en niet door te hollen. Me dan even af te vragen hoe ik me voel en of ik nog steeds met de goede dingen bezig ben. Om vervolgens weer met volle kracht vooruit te kunnen …