Ivo Legierse

Psycholoog

Mijn naam is Ivo Legierse. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in wat mensen drijft. Het was voor mij dan ook een logische keuze om psychologie te gaan studeren. Ik ben afgestudeerd in zowel Klinische Neuropsychologie als Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Tilburg.

Na mijn studie heb ik zeer ruime ervaring opgedaan in de praktijk. Zo heb ik enkele jaren in de reintegratie gewerkt. Daarna heb ik lang gewerkt in een poliklinische revalidatie instelling als behandelend psycholoog en teamleider. In een multi-disciplinair team werkten we primair aan het loskomen van de klacht bij cliënten en het vergroten van de zelfregie.

Ik kan het best omschreven worden als een resultaatgericht, no-nonsens en analytisch psycholoog met inlevingsvermogen. Cliënten waarderen mijn rust, scherpe observaties en relativeringsvermogen het meest.

Naast mijn werkzaamheden als behandelend psycholoog, werk ik als docent Toegepaste Psychologie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en doe ik in mijn vrije tijd een promotieonderzoek aan het Radboudumc.

Tot slot ben ik 12 jaar getrouwd en vader van een zoon van 7. In mijn vrije tijd zoek ik in bakken vinyl (LP’s) naar verborgen pareltjes voor mijn muziekcollectie en ga ik graag uit eten en naar concerten met vrienden.