koers-bedrijfspsychologie-ineke-winters-quote

Ineke Winters

A&O Psycholoog

Mijn naam is Ineke Winters en ik ben A&O psycholoog bij Koers Bedrijfspsychologie. Mijn nieuwsgierigheid naar de werkende mens is de rode draad in mijn eigen werkende leven. Ik heb bij diverse organisaties gewerkt, in de rol van adviseur, coach en trainer. Zo heb ik veel bedrijven leren kennen en achter de schermen mogen kijken.

Ik geloof dat mensen zich gaan ontwikkelen, als ze wensen willen waarmaken of belemmeringen ervaren. Dan staan ze open voor verandering en leren. En ik ben er van overtuigd dat dit alleen kan vanuit het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Mijn aanpak:
Rustig, nuchter, geen poespas, deskundig, humor, objectief, betrokken, laagdrempelig en integer. Ik bouw vertrouwen op en bereik daarmee resultaten. Zonder oordeel prikkel ik jou om te kijken naar je eigen gedrag en te durven experimenteren met nieuw gedrag. Ik stel daarvoor kritische vragen en ik bied zicht op alternatieven. Ik zoek aansluiting bij jouw kwaliteiten om van daaruit nieuwe stappen te nemen. Ik houd daarbij steeds rekening met de organisatiecontext, waarin jij werkt. Ik werk graag vanuit de principes van ACT (Acceptance and Commitment Therapy). De basis hiervan sluit aan bij mijn eigen overtuiging: het leven is niet altijd leuk en doet zelfs soms pijn. Je hebt wel de keus hoe daarmee om te gaan en de keus te leven naar wat jij waardevol vindt.

Wat mij ‘op Koers’ houdt? In ieder geval regelmatig erop uit om te wandelen, daar laad ik echt op. Daarnaast samenzijn met dierbaren rond de tafel om te eten, spelletjes te spelen of een goed gesprek te voeren. Verhalen van mensen inspireren me, ik lees ze in een boek, hoor en zie ze in het theater of de film en ik hoor ze in mijn werk:: in elk verhaal zit kracht. Daar ga ik graag naar op zoek