Evelien vd Molen

Evelien van der Molen

Psycholoog

Mijn naam is Evelien van der Molen en ben sinds november 2018 verbonden aan Koers Bedrijfspsychologie. In Leiden heb ik Sociaal-, Arbeid-, en Organisatiepsychologie gestudeerd en heb in vele branches gewerkt als adviseur, facilitator, (team)coach en trainer.

Mijn passie is om mensen te coachen, te adviseren en te trainen zodat men zich verder kan ontplooien. Of het nu in een projectcontext is of op individuele basis, de combinatie van de dynamiek, kracht, resultaat en bevlogenheid in mens en organisatie spreken mij erg aan. Ik heb een dynamische kijk op mensen en organisaties, ben oplossingsgericht en een uitgesproken verbinder waarbij duurzaam resultaat en persoonlijke ontwikkeling en groei voorop staan.

Mijn werkwijze is laagdrempelig, nuchter, deskundig, integer en warm. Ik vind het belangrijk dat mensen in alle openheid en veiligheid hun verhaal kunnen doen. Met humor maak ik de kern van een patroon, gedrag, emotie of beleving zichtbaar en doe dit met respect. Ik werk veelal vanuit de principes van ACT (Acceptance and Commitment Therapy), de oplossingsgerichte-, en positieve psychologie en beschik over de nodige levenservaring.

Mijn kracht ligt in het stimuleren en inspireren op een directe, positieve, soms ook confronterende maar altijd respectvolle wijze, waardoor mensen in beweging komen en helder krijgen om weer te gaan leven en werken vanuit hun persoonlijk waardensysteem. Het proces op gang te brengen waarin de cliënt weer leert verbinding te maken met zichzelf om meer persoonlijke voldoening uit zijn leven te halen. Zoals Maya Angelou al schreef:

“Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away. “

Wat mij op ‘koers’ houdt is onder meer het begeleiden van de persoon in zijn zoektocht in het vinden van zijn eigen weg in een wereld die steeds veeleisender en complexer wordt.

In het herontdekken van het eigen kompas, komt er een proces opgang van het verbinden met vertrouwen dat niet alleen de persoon in kwestie raakt maar ook mijzelf. Dit is datgene dat mij inspireert, mij persoonlijke voldoening geeft en op ‘koers’ houdt.