Dianne Beunk

Psycholoog

Mijn naam is Dianne Beunk en ik ben psycholoog bij Koers Bedrijfspsychologie. Al mijn hele loopbaan ben ik geïnteresseerd in de relatie tussen mens en werk. In diverse rollen (adviseur, manager, coach, trainer) heb ik me met deze relatie beziggehouden.

Waarom die interesse? Werk is belangrijk voor de meeste mensen, het biedt je een mogelijkheid je te ontwikkelen, te groeien en om betekenisvol te zijn. Werk is daardoor vaak een bron van vreugde. Maar dat is lang niet altijd zo. Soms schuurt het behoorlijk tussen mensen en hun werk of loopt het zelfs helemaal vast. Als dat het geval is, kun je bij mij terecht.

Trajecten

Mensen komen bij mij omdat ze een probleem of een wens hebben als het gaat om hun werk. Denk aan zaken als stress, overbelasting, verstoorde werk- privébalans vermoeidheid, verveling, lastige relaties, gebrek aan perspectief. Of er is een wens om carrière te maken, te onderzoeken wat nog meer “in het vat zit”, om je vitaler te voelen, om meer gebruik te maken van je talenten in werk.

Ik geloof dat je in beweging komt als je perspectief ziet of iets wilt veranderen. Het begint bij jezelf. Maar soms weet je gewoon niet hoe je het aan moet pakken of wat het nu eigenlijk is wat jou tegenhoudt om tot bloei te komen. Soms voel je je veerkracht niet meer.

Aanpak

Speelt dit, dan ben je welkom bij mij. Ik moedig je aan om op ontdekkingstocht te gaan, om uit te vinden wat jij nodig hebt. Om vervolgens daadwerkelijk de stappen te zetten die daarvoor essentieel zijn. Ik hou je daarbij een spiegel voor, stel (soms lastige) vragen en kan je andere invalshoeken laten zien. Ik ben betrokken, deskundig en hartelijk. Ik ben praktisch en kijk met jou naar mogelijkheden en oplossingen. Tijdens de sessies met mij mag er ook gelachen worden. Ik werk graag met verschillende methoden, ik kijk naar wat passend is bij jou en de situatie. Echter, in het bijzonder werk ik graag vanuit het gedachtengoed van ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Ik heb ervaren dat dat werkt en bovendien sluit ACT aan bij mijn eigen mensbeeld.

Wat houdt mij op Koers?

Wat mij op Koers houdt is samenzijn met mijn gezin, vrienden en hond. Ik kook heel graag, hou van buiten zijn, wandelen, sporten en de bioscoop. Bovendien ben ik een echte lezer en ga ik graag op cursus om mezelf in mijn vak te blijven ontwikkelen.