EVENT – Wisselwerking teamprestaties en individuele mentale gezondheid.

Een bijzonder geslaagd Koers-event! In de bossen bij Austerlitz waren een groep HR-professionals bijeen. Gastspreker Ingrid de Laat van Richting sprak over het thema van deze middag: Wisselwerking teamprestaties en individuele mentale gezondheid.

“De natuurlijke neiging van de meeste leidinggevenden is om te kijken naar de prestatie binnen een team zoals: worden doelstellingen wel gehaald? Hoe lopen projecten? Zijn de rollen helder verdeeld? Is de missie duidelijk? Een vanzelfsprekende focus op de “business” is niet vreemd en tevens redelijk meetbaar en stuurbaar te maken. De (mentale) gezondheid van de teamleden speelt echter ook een (grote) rol als het gaat om teamprestaties. Het komt vaker op de tweede, of derde plaats.’’

Een middag vol interactie en praktijkvoorbeelden. Aanwezigen gaven fijne feedback: ‘’een interessant en zinvol thema, met handige metaforen en belicht vanuit diverse invalshoeken. Goede handvatten gekregen om praktisch mee aan de slag te gaan’’.

Duidelijk werd dat een geolied team en de prestaties van het individu samen opgaan en elkaar kunnen versterken. De emotionele bankrekening bevat:

  • Positieve en negatieve stortingen individueel
  • Positieve en negatieve stortingen team/organisatie

Onderstaande thema’s werden hierin behandeld.