Team en individuele stress

Donderdag 11 mei

WISSELWERKING TEAMPRESTATIES EN INDIVIDUELE MENTALE GEZONDHEID

De natuurlijke neiging van de meeste leidinggevenden is, kijken naar de prestatie binnen een team zoals: worden doelstellingen wel gehaald? Hoe lopen projecten? Zijn de rollen helder verdeeld? Is de missie duidelijk? Een vanzelfsprekende focus op de “business” is niet vreemd en tevens redelijk meetbaar en stuurbaar te maken.

Business en gezondheid versterken

De (mentale) gezondheid van de teamleden speelt echter ook een (grote) rol als het gaat om teamprestaties. Het komt vaker op de tweede, of derde plaats. Toch mag het geen verrassing zijn dat de business en gezondheid binnen een team hand in hand gaan en elkaar kunnen versterken; zowel positief als negatief.

Tot zover herkenbaar, toch?

Maar hoe is mentale gezondheid dan verbonden met de factoren van teamprestatie? Welke factoren beïnvloeden elkaar (in negatieve of positieve zin)?

Koers Bedrijfspsychologie Beste Psycholoog Geen Wachtlijst
Koers Bedrijfspsychologie Beste Psycholoog Geen Wachtlijst
Koers Bedrijfspsychologie Beste Psycholoog Geen Wachtlijst

Minder stress voor betere prestaties

Een voorbeeld: neem ‘rollen en verantwoordelijkheden’. Zodra daar geen duidelijkheid over is, kan dat stress opleveren en een lagere performance.  Teamleden presteren minder goed bij onduidelijkheid en hebben meer stress.

Vanaf het individu bekeken, kun je ook werken aan het aangeven van grenzen en verantwoordelijkheden (assertiviteit). Het scheppen van duidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden snijdt dus aan twee kanten, die van het individu (stress) en team (performance).

Grip op gezondheid én prestaties

Binnen Koers hebben wij 8 thema’s geïdentificeerd waarbij gezondheid van het individu en de prestatie van een team verbonden zijn.  Op een creatieve en interactieve manier laten wij je zien hoe je met die thema’s kunt spelen en hoe jij daar binnen jouw team zelf invulling aan kunt geven.

Na deze inspirerende kennissessie kun je deze aanpak direct in en met jouw team toepassen om vooral samen tot een hoger level te komen.

In de praktijk brengen

We geven je veel praktische oefeningen en gesprekstips/ijsbrekers mee die je kunt toepassen in jouw dagelijkse praktijk, en natuurlijk leer je ook van de ervaringen en praktijk tips vanuit collega’s uit het werkveld.

Ingrid de Laat
Ingrid is trainer en coach voor leidinggevende, directie en HR op het gebied van verzuim en inzetbaarheid.
Verder is zij bemiddelaar tussen werkgever en medewerker bij (beginnend) conflictsituaties. Ook is zij coach en adviseur op het gebied van zelfsturing/zelforganisatie volgens de Holacracy werkwijze.

Richting is een energieke, ambitieuze en groeiende arbodienst met locaties door heel Nederland. ”Wij denken dat arbodienstverlening anders kan. Sterker nog; het moét anders, omdat het om mensen gaat. Ziekteverzuim kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks miljarden. Richting helpt met het verlagen én laag houden van de gemiddelde verzuimduur. Wij bieden een enorme schat aan ervaring in een sterk verbonden netwerk van topprofessionals. Betrokken professionals die weten wat mensen in beweging brengt op verzuim, inzetbaarheid en arbeidsomstandigheden.”
Meer over Ingrid de Laat

Tijd:

  • 12:30 inloop
  • 13.15 uur start programma
  • 17.00 uur einde

AUSTERLITZ – 11 mei 2023

Tijd: 12:30 tot 17:00 (incl. lunch)
Kosten: gratis
Accreditatie: nvt

Locatie:
Better Meetings
Woudenbergseweg 41
Austerlitz

Speciaal voor (HR) Managers

Sprekers die dag:
Ingrid de Laat, Consultant Verzuim en inzetbaarheid bij Arbodienst Richting

Francien Bazelier, Koers Bedrijfspsychologie

INSCHRIJVING

  • Gegevens deelnemer

  • Gebruik persoonsgegevens

    Jouw gegevens zijn veilig volgens de wetgeving van de AVG. Deze gegevens verwerken we uitsluitend voor de communicatie en technische uitvoering van je aanmelding. Na afloop van de kennissessie verwijderen wij jouw gegevens.

Wil je op de hoogte worden gehouden van onze Events, schrijf je dan in op de nieuwsbrief.