Hét Koers Event op Donderdag 5 oktober 2023
Meld je op tijd aan!

Waarom steeds meer millennials vroegtijdig uitvallen

Op de werkvloer zien we steeds meer jongeren uitvallen, een zorgelijke trend. Wat is hiervan de oorzaak en wat kunnen we er aan doen? Is er behoefte aan meer Psycho-educatie met betrekking tot deze doelgroep, zodat we ons beter kunnen inleven in jongeren en er zonder oordeel naar kunnen kijken. Wat zijn de oor­zaken van een vroegtijdige burn-out, wat zijn de obstakels in het behouden van hun mentale gezondheid en hoe zorgen we ervoor dat de veerkracht overeind blijft bij millennials en de generatie-Z.

Over de sprekers

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, bestsellerauteur en (TEDx-)spreker. Hij heeft verschillende boeken geschreven over stressmanagement (Werk kan ook uit, 2020) burn-out (Fokking druk, 2018), millennials op de werkvloer (Werken met millennials, 2019) en Asociale media (2023).

De millennials – de generatie die werd geboren tussen 1980 en 2000 – komen in rap tempo de arbeidsmarkt op. Ze worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen voor oude problemen weten te vinden. Toch kent deze generatie ook kwetsbaarheden. Omgaan met negatieve feedback is soms een uitdaging en frustratie in het werk ligt op de loer. Psycholoog Thijs Launspach legt uit hoe je de millennials waar jij leiding aan geeft in hun kracht zet en voorkomt dat ze opbranden. MEER OVER THIJS >

Martijn van Rossum is eigenaar van The New Crew, een arbeidsbemiddelaar voor jonge talenten die verschil willen maken als starter in een maatschappelijke job. The New Crew bemiddelde al 3500 starters bij 300+ opdrachtgevers. En na de match begint het pas; de Crew Class is een ontwikkelingsprogramma waarin ervaren trainers deze jongste generatie werkenden helpen in de eerste stappen in hun carrière. Met groeien, doelen stellen en die bereiken. Martijn wil anderen inspireren en de wereld verbeteren. Impact maken op de wereld en maatschappelijk betrokken organisaties wakker schudden en klaar maken voor een nieuw tijdperk. MEER OVER MARTIJN >

Beide sprekers weten als geen ander hoe je goed aansluit bij deze doelgroep en ‘wat werkt in het werk’.

Vragen die aan bod komen

  • Zijn deze millennials nu echt zo anders dan andere generaties?
  • Waarom komen er bij hen zoveel burn-outs voor?
  • Waarden: hoe verschilt dat voor jongeren en ouderen?
  • Rondom welke waarden zijn organisaties georganiseerd?

Bij Koers zien we mensen op steeds jongere leeftijd uitvallen, wat kenmerkt deze millennials?

Generatie Y is geboren tussen 1980 en 1995. Dat betekent dat ze in 2021 tussen de 26 en 41 jaar zijn. Ze zijn handig met technologie en worden gezien als idealistisch. Ze verkiezen flexibiliteit boven zekerheid en zouden naar zeggen bovengemiddeld narcistisch en egoïstisch zijn.
Generatie Z is geboren tussen 1996 en 2015. Dit brengt de leeftijdsgroep voor Gen Z’ers tussen de 6 en 25 jaar in 2021. Ze kennen geen wereld zonder smartphones en zijn echte digital natives. Door crisisjaren die ze hebben meegemaakt worden ze gezien als realistischer en pragmatischer dan millennials. Authenticiteit en duurzaamheid zijn key voor deze doelgroep.

Hoe gaan we millennials (beter) begeleiden naar mentale fitheid

Wat is goed werkgeverschap: ervaar wat het belang is van cultuur. Hoe kun je deze groep het beste bereiken/aanspreken vanuit jouw rol als bedrijfsarts, HR manager of leidinggevende? Klein uitstapje naar de andere generaties; wat is er anders aan het werken met deze doelgroep? En hoe maak je juist de verbinding tussen de verschillende generaties?

Kortom een interessante middag met 2 topsprekers over het werken met millennials en de generatie Z, een College Tour waarbij we deze toppers het hemd van het lijf vragen en interactieve workshops.

5 oktober 2023

Tijd: 12:30 tot 16:30 (incl. borrel)
Kosten: €275,- (ex btw)
Accreditatie: 4 punten

Locatie: Vrij in Culemborg
www.vrijinculemborg.nl

Voor Bedrijfsartsen, HR managers en leidinggevenden

Twee topsprekers:
Thijs Launspach & Martijn van Rossum

INSCHRIJVING

  • Gebruik persoonsgegevens

    Jouw gegevens zijn veilig volgens de wetgeving van de AVG. Deze gegevens verwerken we uitsluitend voor de communicatie en technische uitvoering van je aanmelding. Na afloop van de kennissessie verwijderen wij jouw gegevens.

Wil je op de hoogte worden gehouden van onze Events, schrijf je dan in op de nieuwsbrief.