Breinvriendelijk thuiswerken

Geef deze termen aan Google en je krijgt 892 treffers. Er is dus genoeg over geschreven zou je denken. Maar dat valt eigenlijk wel tegen. De meeste informatie gaat over tips zonder uitleg waarom deze nu eigenlijk werken of het blijft bij algemeenheden zoals stilte, houding en aandacht. Een soort one-size-fits-all tips.

Belangrijker om te weten, is hoe jouw brein werkt en waarom bepaalde tips dan helpend kunnen zijn. Op deze manier kan je het gebruik van deze tips afstemmen op jouw specifieke situatie, wel zo effectief! Iedereen is tenslotte anders en heeft andere voorkeuren en werkritmes.

Waarom breinvriendelijk werken?

Als we aandacht besteden aan breinvriendelijk werken worden we (nog) stressbestendiger, ons brein wordt creatiever en flexibeler en we krijgen meer balans in ons leven. Besteden we hier geen of weinig aandacht aan? Dan kan dat nogal wat consequenties hebben:

Schakelen tussen taken vergt regelmatige concentratie opbouw. Geconcentreerd werken kost jou steeds meer moeite. Je loopt meer risico op het maken van fouten. Je werkt ongemerkt trager. Je ervaart meer stress en minder werkplezier. Einde van de dag is het brein uitgeput en val je thuis lusteloos op de bank. En vergroot het risico op een burn-out. 

Genoeg reden dus om zoveel mogelijk breinvriendelijk te werken! Met name nu wij zoveel thuiswerken en psychische klachten op de loer liggen. Niet zo gek, we staan 24/7 aan en multitasken erop los. Terwijl je in een online meeting zit krijg je een e-mail pop-up rechtsonder, een collega met een vraag op links en dan tussendoor ook nog eens een appje. Ons concentratievermogen en onze productiviteit worden hierdoor zwaarder op de proef gesteld!

Koers webinar

In de Koers Webinar Breinvriendelijk Werken nemen wij je graag mee in de werking van ons brein en hoe je met deze kennis je brein kan gebruiken om breinvriendelijker thuis te werken.

Leerzaam, praktisch toepasbaar en interactief. Samen in-company verbindend leren en ervaringen uitwisselingen. Duur 90 minuten. Aantal deelnemers en kosten in overleg.

Heb je vragen over het organiseren van de Koers Webinar Breinvriendelijk (thuis)werken voor jouw organisatie? We bespreken graag alle mogelijkheden met je! En kan je nu ook al wel wat breinvriendelijke werktips gebruiken? Check dan ook even onze whitepaper Breinvriendelijk (thuis)werken en doe er alvast je voordeel mee!