Veerkracht is het vermogen om je aan nieuwe situaties in je leven aan te passen. Het gaat over het terugveren en doorgaan zonder de moed te verliezen.

Mentale veerkracht boost

Boost je veerkracht

Dé ingrediënten herkennen die bij jóu zorgen voor veerkracht waren altijd al van belang. Maar zeker nu, met alle hectiek in de wereld om ons heen én ook in de wereld van werk (denk aan hybride werkvormen of je rol opnieuw ontdekken). Er wordt toenemend een beroep gedaan op de autonomie van medewerkers. En dat, terwijl het doorbreken van vaste patronen en het aanleren van nieuw, gezonder gedrag, geen makkie is (daar zijn we mensen voor). Alle reden dus om met een goed en professioneel aanbod te komen voor het boosten van veerkracht!

Mentale veerkracht boost

Maar hoe train je nu eigenlijk veerkracht?

Allereerst door het te zien als een spier, die je traint: dat vraagt dus toewijding, discipline en veel oefenen. Ten tweede: plezier! Het allerbelangrijkste is om te spelen met verandering, in plaats van jezelf te serieus te nemen. Als je uitvindt wat prettig is en je ook lekker je hoofd mag stoten, leer je sneller dan wanneer het allemaal perfect ‘moet’ gaan.

Bij Koers werken we met de magische 10 van Mentale Flexibiliteit. Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste ingrediënten voor het trainen van veerkracht, die je op een verdiepende én speelse manier kunt toepassen.

‘ELASTIEK OPREKKEN:
MENTAAL EN FYSIEK’

1 Leer spelen met fouten

2 Stap uit die comfortzone

3 Laat ongemak er zijn

4 Je fysieke fitheid versterken in alle opzichten

‘LEER EEN GOEDE COACH
VOOR JEZELF TE ZIJN’

5 Verhoog je slagingskans op duurzame gedragsverandering

6 Maak (kleine) stappen en merk deze op

7 Ontwikkel een groei- mindset

8 Vergroot dankbaarheid en tevredenheid

‘RICHTING GEVEN
VANUIT WAARDES,
ENERGIE EN TALENT’

9 Volg een waardengericht leven

10 Laat talent en energiegevers richting geven