koers-bedrijfspsychologie-paul-de-jonge-quote

Paul de Jonge

Psycholoog NIP / Psycholoog Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Mijn naam is Paul de Jonge (1963). Naast mijn werk voor Koers bedrijfspsychologie ben ik sinds 6 jaar zelfstandig gevestigd in Amsterdam en Badhoevedorp en hou ik me bezig met psychotherapie, psychodiagnostiek en arbeid gerelateerde coaching.

Ik ben in 1997 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. De banen lagen niet voor het oprapen en ik ben het bedrijfsleven ingegaan (ICT). Na in verschillende rollen werkzaam te zijn geweest bij Getronics werd ik gevraagd om het inhoudelijke stuk van een mobiliteitsbureau op me te nemen. In een klap zat ik weer in lijn met mijn studie. Naast mijn loondienst heb ik vervolgens parallel mijn eigen praktijk opgezet en van de arbeidspsychologie ben ik langzaamaan overgegaan naar de klinische kant. Echter, de arbeidspsychologie bleef interessant en ik kreeg de kans om dit via Koers bedrijfspsychologie weer op te pakken.

Ik begeleid cliënten voornamelijk uit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Verder heb ik kennis van en ervaring met verschillende behandelmethodieken zoals motiverende gespreksvoering, oplossingsgerichte therapie, interpersoonlijke therapie, schematherapie, Emotion Focussed Therapy (EFT) en Mindfulness-based interventies. Mijn werkwijze is cliënt- en oplossingsgericht. Persoonlijk, transparant en doelgericht.

Wat mij ‘op koers’ houdt, zijn de persoonlijke verhalen van mijn cliënten, de worsteling die zij ervaren en wat ik kan doen om ze weer dichter te krijgen bij hun persoonlijke doelen. Naast mijn werk woon ik samen met mijn vriendin in een samengesteld gezin met drie kinderen van 11, 13 en 17 jaar. In mijn vrije tijd sport ik veel en hou ik me bezig met boeddhisme.