Michelle Sturrus

Psycholoog

Mijn naam is Michelle Sturrus en ik ben psycholoog bij Koers Bedrijfspsychologie. Aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heb ik de opleiding Arbeid- en Organisatiepsychologie afgerond, waarna ik in verschillende functies heb gewerkt binnen het A&O werkveld.

Dit vakgebied zorgt ervoor dat ik mensen kan begeleiden om hun eigen weg (weer) te vinden. Ik vind het heel mooi om te zien als de puzzelstukjes op hun plek vallen bij cliënten en zij zich goed voelen bij wie ze zijn en wat ze doen. Ik help daar graag bij door te sparren, reflecteren en confronteren, waardoor iemand verder kan groeien. In trajecten ga ik altijd op zoek naar de kern en het grotere geheel. Wat ik erg leuk vind aan het A&O vakgebied is dat je de link kan leggen met het werk en daardoor tot nog meer waardevolle inzichten kan komen.

Mijn insteek is om veerkracht te ontwikkelen en cliënten te activeren. Samen gaan we op onderzoek uit om te ontdekken wat er gebeurt, waar iemand behoefte aan heeft, welke patronen we zien en hoe je daarmee om wil en kan gaan. Daarbij zijn bewustzijn en eigen verantwoordelijkheid voor mij sleutelwoorden. Mijn aanpak is persoonlijk, gelijkwaardig, ontspannen, nuchter en met humor waar dat kan. Ik maak veel gebruik van ACT, maar kijk vooral naar wat iemand nodig heeft.

Verder vind ik het belangrijk dat er vanuit meerdere hoeken aandacht is en komt voor mentale gezondheid op de werkvloer. Daar wil ik graag verder aan bijdragen.

Wat mij persoonlijk op koers houdt, zijn fijne mensen om mij heen, salsa dansen, mooie plekken en restaurantjes ontdekken, nieuwe dingen doen, lezen en lekker buiten zijn. Soms worden deze dingen ook nog met elkaar gecombineerd, dan is het voor mij ultiem genieten.