koers-bedrijfspsychologie-matty-van-roozendaal-quote

Matty van Roozendaal

Psycholoog NIP

Mijn naam is Matty van Roozendaal. Ik ben als psycholoog met mijn praktijk in 2010 aan een nieuwe carrière begonnen, na op 52-jarige leeftijd de master in de gezondheidspsychologie te hebben afgerond.

In de loop van zo’n 25 jaar heb ik met name veel ervaring verzameld op het terrein van werk en gezondheid; in uiteenlopende functies bij zowel zakelijke als dienstverlenende organisaties. Behalve van de psychologieopleiding heb ik veel profijt gehad van de executive MBA studie op Nyenrode en de opleiding tot beroepskeuzeadviseur in het verleden. Mijn werkervaring, de gevolgde opleidingen en de opgedane levenservaring hebben geleid tot een positief mensbeeld en vertrouwen in de unieke mogelijkheden van ieder individu.

Juist bij Koers kan ik dit allemaal inzetten voor een doelgerichte individuele (psychologische) begeleiding, een terrein dat altijd een bijzondere en als het ware natuurlijke aantrekkingskracht op mij heeft gehad.

Ik werk veel met psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie, maar pas ook andere technieken toe. Voor mij is het echter het belangrijkst om contact te maken met de cliënt en aan te sluiten bij de fase waarin iemand zich bevindt. Zo werk ik samen met mijn cliënt aan een verbetering van de situatie door te helpen bij de verwerking en beleving van dingen, inzicht te verwerven en alternatief gedrag aan te leren. Mijn verworven inzichten en vaardigheden, inlevingsvermogen en geduld zet ik hier graag bij in. Vanzelfsprekend komt mijn ervaring op het gebied van individuele therapie, relatietherapie, (life) coaching en managementcoaching hierbij goed van pas.

Wat mij in dit alles vooral “op Koers” houdt, is het steeds weer merken dat cliënten vèrder zijn gekomen, of eigenlijk meer nog: dat ze zèlf merken dat ze verder gekomen zijn doordat de problemen (grotendeels) zijn opgelost of in elk geval goed hanteerbaar zijn geworden.