koers-bedrijfspsychologie-marielle-van-dommelen-quote

Mariëlle van Dommelen

GZ-psycholoog niet praktiserend / Psycholoog NIP

Sinds jaar en dag voel ik passie voor het tot volle ontplooiing laten komen van mensen. In mijn inmiddels 25-jarige carrière heb ik op verschillende manieren hieraan een bijdrage proberen te leveren.

Allereerst als psycholoog. In de eerstelijnszorg en in de re-integratiewereld heb ik als diagnosticus en behandelaar gewerkt. Door de grote diversiteit aan behandelvragen kon ik fris en open blijven werken. Gaandeweg ontwikkelde ik wel een paar expertisegebieden: trauma (waaronder EMDR) en het werken met ervaringsgerichte technieken zoals focussing, meditatie en hypnose.

Begin deze eeuw verruilde ik de behandelkamer voor de vergadertafel, ik ging werken als manager in de zorg. Ik haalde mijn MBA en begon rond mijn 40e een bedrijfje als zelfstandig interim manager en adviseur/executive coach. Ik heb aan den lijve ervaren hoe het is als een medewerker niet goed in zijn of haar vel zit en je, als leidinggevende, wilt faciliteren om dit ten goede te laten keren. Het één op één werken met cliënten bleek toch teveel in mijn bloed te zitten om het helemaal los te laten. Tegenwoordig werk ik daarom bij Koers. Mijn passie voor ontplooiing van mensen en de interesse voor het reilen en zeilen van organisaties kan ik hier beide kwijt. Daarnaast run ik een kleine therapiepraktijk op het gebied van de Jugiaanse psychoanalyse.

Privé ben ik getrouwd en moeder van drie zonen. Het wonen in Brabant vind ik een rijkdom, ik wandel graag in de natuur en geniet van kunst en cultuur. Het helpt mij om zelf goed op koers te blijven