koers-bedrijfspsychologie-evert-van-essen-quote

Evert van Essen

Directielid Koers / Psycholoog NIP

Mijn naam is Evert van Essen. Vanaf 2003 werk ik als psycholoog Arbeid en Gezondheid. Daarvoor heb ik 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, onder andere als projectmanager in de ICT. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat ik resultaatgericht ben.

Mijn voorkeur heeft het, om te werken aan het ontdekken en creëren van kansen en mogelijkheden. Voor mij is het belangrijk, om in een sfeer van vertrouwen en verbinding samen te werken, waarbij alles op tafel mag komen.

Daarbij zal ik mezelf eerder als gesprekspartner en klankbord opstellen, dan als behandelaar. Ik heb goede ervaringen met oplossingsgericht werken en heb voorkeur voor een positieve aanpak. Voor mij is “omdenken” een waardevolle benadering (voorbeeld: vraag je je af of het glas halfvol of halfleeg is, of ga je op zoek naar de kraan?).

Als afgestudeerd Leerpsycholoog geloof ik in het ontwikkelen en versterken van kwaliteiten en talenten, met een realistisch besef van beperkingen en behoeften. Dat betekent dat ik graag verder wil dan curatief werk; preventief werk is voor mij een eerste stap, maar daarna komt werken aan bevlogenheid, vitaliteit, veerkracht, wendbaarheid en dergelijke.

Gezondheid is veel meer, dan niet ziek zijn; met een goede mentale gezondheid is het mogelijk om creatief te zijn, optimaal te presteren en plezier te hebben in het werk (in het leven…).

Dat is waar ik naartoe wil!