Edith Moorman

A&O Psycholoog

Ik ben Edith Moorman, sinds 1995 werkzaam als arbeids- en organisatiepsycholoog. In de loop der jaren heb ik ook wat uitstapjes gemaakt naar andere werkterreinen, zoals docent gedragswetenschappen en behandelaar binnen de GGZ. Maar steeds weer keerde ik terug naar de bedrijfspsychologie. Daar ligt toch mijn hart.

Mijn werkwijze is eclectisch en oplossingsgericht, ik houd niet van strakke protocollen. Ieder mens is uniek, elk verhaal weer nieuw. De Positieve Psychologie, een stroming die uitgaat van de kracht van mensen en focust op mogelijkheden en kansen, vormt mijn leidraad. Ik ben tevens mindfulness trainer en ook dat zegt veel over hoe ik in werk en leven sta. Van cliënten hoor ik vaak terug dat zij mij ervaren als iemand met ‘zachte kracht’ en ‘aandacht zonder oordeel’. Qua methodieken zet ik verder geregeld EMDR in. Ik vind het bijzonder als ik een stukje mee mag lopen op iemands levenspad om hobbels op die weg te helpen overwinnen. Je eigen kracht en wijsheid kan tijdelijk buiten beeld raken en dan kan het fijn zijn als iemand met je meekijkt en -denkt hoe je daar weer bij terug kan komen. Ik hoop mensen bewust van te maken van hun mogelijkheden om zichzelf en hun omstandigheden te beïnvloeden. De symboliek van de lotus vind ik hierbij inspirerend. De lotusbloem ontkiemt in de modderige bodem in het water, groeit naar het licht en opent daar zijn hart naar de zon. Het wordt ook wel de bloem van het licht genoemd. De modder staat voor het lijden dat we allemaal vroeg of laat tegenkomen in ons leven. Daarmee is het verhaal van de lotus een universeel verhaal dat voor ons allen geldt. De modder is de onmisbare voedingsbodem voor de bloem. “No mud, no lotus”.

Naast psycholoog ben ik moeder van 3 geweldige zonen en bonusmoeder van de 3 prachtige kinderen van mijn man. We wonen aan de rand van de Veluwe waar we samen met onze beestenboel genieten van het “buiten leven”. In het bos ben ik vaak te vinden: hardlopend, te paard of wandelend met de hond. Daarmee laad ik op en blijf ik op koers, net als door een avondje sauna, geregeld mediteren en samenzijn met mijn dierbaren.