koers-bedrijfspsychologie-chantal-van-laer-quote

Chantal van Laer

Psycholoog

Wat mij drijft als psycholoog is een niet aflatende nieuwsgierigheid naar het leven van anderen en de behoefte om daar iets in te kunnen betekenen als dat gewenst is zodat het leven van de ander wat mooier, zinvoller en beter kan worden.

Ik werk vanuit een luisterende en vragende houding. Ik luister naar je verhaal en we brengen samen de puzzelstukjes van je leven in kaart. Dit is een proces van bewustwording, herkenning en zelfreflectie. Afhankelijk van je vragen en wensen stellen we doelen op voor de coaching.

De coaching en coachingstechnieken waar ik mee werk, zijn altijd afgestemd op je specifieke coachingsvraag. Ik combineer de coachingssessies vaak met oefenen in de praktijk, de zogenaamde “huiswerkopdrachten”. Op zo’n manier, dat ontstane inzichten daadwerkelijk kunnen leiden tot nieuw gedrag en een ander gevoel. Het is wetenschappelijk bewezen dat kleine veranderingen in gedrag tot grote veranderingen in gevoel kunnen leiden. Ik werk met elementen uit verschillende methoden, onder andere de cognitieve gedragstherapie en de Rational Emotive Therapy.

Kernbegrippen om mijn manier van werken te karakteriseren zijn, stimulerend, optimistisch, analytisch en resultaatgericht. Maar het allerbelangrijkste is, dat mijn manier van werken voor jou als integer, deskundig en respectvol ervaren wordt.

Wat mij op Koers houdt, is dat ik genoeg ontspanning en plezier vind in een vol leven. Ik hou van kunst en ga graag naar musea en schilder zelf ook met een aantal vrienden. Ik ga graag met familie en vrienden op stap naar concerten of maak een fijne reis naar een bekend of onbekend oord. Ik hou erg van Schiermonnikoog waar ik al jaren kom en me altijd erg in mijn element voel. Maar nieuwe bestemmingen komen ook elk jaar voorbij om de batterij op een andere manier op te laden.