koers-bedrijfspsychologie-belinda-maagd-quote

Belinda Maagd

Psycholoog en Mediator

In mijn werk als bedrijfspsycholoog en mediator, probeer ik mensen altijd het gevoel te geven dat ze bij mij even op adem kunnen komen. Ik verheug me telkens weer op de gesprekken en op het luisteren naar iemands verhaal. Het is mijn passie om mensen te helpen bij het ontrafelen van persoonlijke of zakelijke levensvragen, dilemma’s of worstelingen. Samen werken we daarna aan een oplossing, die ertoe leidt dat men zich weer zelfverzekerd, krachtig en energiek voelt.

Je kan wel stellen dat deze koers centraal staat in mijn loopbaan. De afgelopen 25 jaar leerde ik via diverse rollen in het bedrijfsleven hoe ik mensen en organisaties kan begeleiden in hun ontwikkeling. Zo werkte ik als assessmentpsycholoog, als hr business partner, als opleidingsmanager en als organisatieadviseur. In deze rollen coachte ik managers, teams en medewerkers om taaie, complexe situaties op het werk of privé weer vlot te trekken.

Mijn ervaring daarbij is dat als “de route rechtsom maar steeds niet lukt”, het helpt om “het pad linksom te verkennen”. En omdat dit vaak spannend, nieuw en ongewoon kan zijn, ben ik er om te helpen. En daarbij mag alles op tafel komen!

In mijn werk put ik uit vele inspiratiebronnen. Ik volg graag seminars en trainingen over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de cognitieve gedragstherapie of de positieve psychologie. Privé werkte ik diverse keren mee aan theaterproducties en momenteel ben ik actief als zangeres in een klein ensemble: ook werkvormen uit het theater en de muziek gebruik ik bij mijn begeleiding.

Eens per jaar maak ik met mijn gezin een grote zeiltocht en als zeiler weet ik maar al te goed dat je bij veranderende wind soms de koers moet verleggen: in 2016 besloot ik om me met mijn rugzak gevuld met ervaringen te vestigen als zelfstandig psycholoog. Nu werk ik met veel plezier voor Koers als bedrijfspsycholoog en daarnaast voor andere organisaties als coach, trainer en organisatieadviseur.