Mental health day

Every day is mental health day @ Koers Bedrijfspsychologie

Bij Koers zetten we ons iedere dag in voor de mentale gezondheid van onze cliënten.

#uitmentalekreukels #mentalhealthday

mental health day

Nieuwsbrief: #uitmentalekreukels

Lees hier de nieuwsbrief die vandaag is gemaild over de Vlogs en Blogs van #uitmentalekreukels

Op vrijdag 16 november as. organiseren wij het Congres: Uit mentale kreukels in Utrecht.

Aanmelden kan nog! Kom je ook?

Meer informatie vind je op de congreswebsite:

Congres Uit mentale kreukels

 

Volg de Vlogs van #uitmentalekreukels

Inmiddels zijn de Vlogs van Richard Engelfriet en Yvonne van den Berg ook geplaatst. Zij geven beide door hun eigen bril een mooi interview over mentale kreukels. En natuurlijk geven zij ook het stokje door…

Nieuwsgierig geworden?

You Tube kanaal Koers Bedrijfspsychologie

www.uitmentalekreukels.nl

Richard Engelfriet  Yvonne van den Berg  uitmentalekreukels   

Vacature Event- en Communicatiemedewerker

24-9-2018: Reactietermijn gesloten.

Voor de uitbreiding van ons team in Houten zijn wij op zoek naar een:

Event- en Communicatiemedewerker – 24 tot 32 uur – Houten

Zoek jij een inspirerende baan (voor 24 tot 32 uur) bij een snelgroeiend bedrijf met een positieve en maatschappelijke missie? Heb jij een talent voor organisatie en het maken van communicatieplannen? Ben je bedreven met social media? Heb je kennis van het (inhoudelijk) opzetten van events? Ervaring in of affiniteit met bedrijfspsychologie? Weet jij anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën? En wil jij jouw talent graag bij ons inzetten door events te ontwikkelen en bijbehorende communicatie te ontwerpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk hier de complete vacature.

 

Vlog: ‘Uit mentale kreukels’ – Francien Bazelier

Onze actie:  ‘Uit! mentale kreukels’ gaat vandaag van start.
Met een teaser voor de serie Vlogs over het taboe op het uiten van mentale kreukels.
Geen beter moment om zelf ook met de billen bloot te gaan….
Spannend, maar ik doe het toch.
Omdat ik oprecht vind dat mentale kreukels de normaalste zaak van de wereld zijn, hier mijn eigen verhaal over mijn burn-out klachten.
Wie volgt?

 

Binnenkort (vanaf 4 september) zie je op www.uitmentalekreukels.nl/vlog, LinkedIn en Twitter de 1e publicatie van een serie Vlogs over het taboe op het uiten van mentale kreukels. We starten een landelijke estafette over het taboe op openheid over psychische klachten. Deze zijn gemaakt in aanloop naar het congres: ‘Uit mentale kreukels’ op vrijdag 16 november 2018 in Utrecht.

#uitmentalekreukels

Flyer Congres: ‘Uit mentale kreukels’

Flyer Congres

Meer informatie over het congres is te vinden via www.uitmentalekreukels.nl

De nieuwsbrief over dit onderwerp

Francien en Judith naar Lesbos: “Because we Carry”

because we carry

Ik prijs mezelf iedere dag gelukkig met wat ik heb en met de liefde en positiviteit om mij heen. Een fijn, warm huis, paar keer per jaar op vakantie en als enige ‘zorg’ de vraag of de schoonmaakster deze week wél komt opdagen. Steeds vaker krijg ik de behoefte om iets terug te doen. Voor die mensen, voor wie hun huis zó onveilig of uitzichtloos is, dat ze op de vlucht slaan, zonder enige zekerheid waar ze dat brengt. Als ik me voorstel hoe dat zou zijn, schieten de tranen in mijn ogen.

Een paar weken terug las ik over een prachtig project op Lesbos, waar zoals je weet duizenden mensen aankomen in gammele bootjes na een riskante overtocht op zee. Politiek gezien is het dilemma van deze grote migratiestroom ontzettend ingewikkeld, en ligt het niet binnen mijn macht om daar iets aan te doen. Maar één ding weet ik wel, en dat is dat zij net zo goed mensen zijn, met geliefden, met dromen, met angsten en met dezelfde basale behoeftes als ieder mens: eten, een dak boven je hoofd en een gevoel van warmte en veiligheid. Dat is waar “Because we Carry” (BWC) een belangrijke rol in speelt op Lesbos.

Begin juli ga ik voor 1 week samen met mijn collega Judith van den Hoever een steentje bijdragen aan dit project. We dragen bij door o.a. ontbijt te verzorgen, activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren in Kara Tepe, en speciale sessies te begeleiden voor moeders en kwetsbare groepen. 90% van de CampUs Kara Tepe bestaat uit gezinnen waarvan bijna de helft kind is. Door ons te verbinden ontstaat er veilige ruimte voor nieuwe levenskracht. Niet lullen maar poetsen!

Om dit project mogelijk te maken wordt iedere vrijwilliger uitgedaagd om het project ook financieel te ondersteunen met behulp van sponsoring. Dit geld wordt gebruikt voor het ontbijt, de (spel)materialen, onderdak, onze vliegreis en het vervoeren van goederen naar het kamp. Judith en ik willen daarvoor een minimaal bedrag inzamelen van € 3.000,- euro.
Wil jij ons, en dus de mensen in Kara Tepe supporten? Dan is iedere euro waardevol!

Aangezien we over 3 weken al gaan, vraag ik je om niet te lang te wachten als je overweegt ons te steunen. In ruil voor jouw bijdrage voorzien wij jou (als je wilt) van onze verhalen en ervaringen die we tussen 7 en 14 juli gaan opdoen. Je gaat zo veel mogelijk dus horen waar jouw bijdrage aan besteed wordt!

Als je in het project en in ons gelooft: spread the word! Deel dit bericht met de mensen waar je van houdt.

Namens alle mensen op Lesbos, en namens ons zelf, bedankt voor je aandacht!

Lieve groet
Judith en Francien

Voor financiële bijdrages hebben wij een aparte rekening geopend:
NL88 KNAB 0257 4427 23 tnv FG Bazelier.Iedere storting is welkom!
Vermeld graag je naam bij de storting, zodat we je kunnen bedanken voor je bijdrage.
Deze video laat een prachtig beeld zien van het project

 

65 deelnemers op Koersavond met Mark Mieras

Voor 65 deelnemers was het onderwerpimpressie Koersavond
Burn-out, Mentale Fitheid en de Hersenen prikkelend genoeg om op 7 juni naar Nieuwegein te komen.

Tijdens een succesvolle Koersavond  in het MindCenter vertelde Mark Mieras waarom leren en spelen zo belangrijk is voor het herstel van de hersenen. Ook kwam aan het licht dat ons brein graag geprikkeld wordt door waardering, natuur, afwisseling en uitdaging. Welke kracht verrassen heeft en hoe belangrijk autonomie en trots zijn.

Er waren oefeningen om de mentale fitheid te vergroten en breinbrekers die voor verrassing en verwarring zorgden. We sloten de avond af met de hierbij passende quote van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Burnout en uitdaging

 

Koers reageert op discussiepunt declarabele psychische zorg

Koers Bedrijfspsychologie, landelijke aanbieder van psychologische dienstverlening voor werknemers, wil reageren op het discussiepunt tussen de NZa en HSK Groep. Dit gaat over declaraties die onterecht zouden zijn ingediend volgens de NZa, waardoor HSK Groep een hoge boete is opgelegd.

De voortdurende discussie over de definitie van een burn-out is een lastige. Burn-out is geen officiële diagnose volgens de DSM (een overzicht van alle psychische stoornissen), maar ‘burn-out achtige’ klachten komen in deze tijd wel heel veel voor. Sterker nog, het is een van de meest voorkomende beroepsziektes op dit moment. En het wel of niet hebben van een door de verzekeraar ‘uitgekozen’ diagnose is wél bepalend voor recht op vergoede zorg.  Lees meer

Koers en AVG / Privacy Policy

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 ingegaan ter vervanging van onze eerdere privacywetgeving. Met de komst van deze nieuwe wetgeving zijn onder andere uw privacyrechten verder uitgebreid en is de beveiliging op privacygevoelige informatie versterkt. Koers Bedrijfspsychologie is druk bezig geweest om tijdig en volledig te voldoen aan deze nieuwe verordening. Onze Privacy Policy leest u hier.