In het bekende, ‘oude’ management model is de manager leidend en stuurt op resultaat en KPI’s. Misschien is er daarnaast ook aandacht voor zaken als ontwikkeling, creativiteit en gezondheid, maar dat staat meestal niet op de eerste plek en er is in de ervaring bij managers vaak te weinig tijd voor. Aan de andere kant worden thema’s zoals creativiteit, duurzame inzetbaarheid, autonomie en mobiliteit steeds meer gepromoot in het bedrijfsleven. Waarom? Omdat de marktbeweging wat anders vraagt van professionals, en omdat je op die manier de inzetbaarheid, bevlogenheid en betrokkenheid vergroot (en bijvoorbeeld verzuim voorkomt).

Is de oude management stijl ‘Fit for the future’? Wij denken van niet. De toekomst vraagt een stijl waarbij niet alleen aandacht is voor inhoud en cognitie, maar ook voor de vraag “Hoe wordt de medewerker het beste in zijn werk, het meest gelukkig en vitaal? Hoe creëer ik als manager optimaal de voorwaarden voor werkplezier, vitaliteit en inzetbaarheid in mijn team?” Dit vraagt een stijl waarbij o.a. open vragen stellen, faciliteren, op hoofdlijnen richting geven en autonomie bevorderen erg belangrijk zijn en de KPI’s op een heel andere manier bereikt kunnen worden.

Er is dus een innovatieve, andere manier van leidinggeven nodig, waarbij de manager ervoor zorgt dat de waarde van iedere persoon optimaal ingezet wordt en de medewerker wordt gestimuleerd en gefaciliteerd om dat te bereiken. Maar hoe doe je dat dan als manager? Hoe haal je het beste uit je mensen, zonder te veel te duwen, maar wel grip te houden?

In de aparte coaching voor managers leiden wij managers op om de “manager van de toekomst” te worden en te blijven. Als je deze houding en vaardigheden goed beheerst zal dit niet alleen effect hebben op de gezondheid in je team, maar ook doorwerken op zaken als talent management, mobiliteit en productiviteit.

Ontwikkelwensen
Onderwerpen
Voor wie?
Door wie?

Voor vragen en ervaringen kunt u terecht bij onze managementcoach en trainer Raymond Honings.