Onze psychologen en cliënten werken inmiddels alweer ruim een half jaar met de GRIP-ontwikkeltool. En sinds 1 januari wordt GRIP bij alle intakes ingezet.

Wat is GRIP?

GRIP maakt mensen bewust van hun eigen mentale batterij en biedt op een laagdrempelige manier handvatten om die batterij op te laden – of goed opgeladen te houden. Zo wordt iedere deelnemer geïnspireerd om aan het roer te staan van zijn/haar eigen vitaliteit, werkplezier en levensgeluk. Er zijn op dit moment 56 modules over specifieke thema’s waarin relevante informatie, inspiratie en opdrachten staan.  GRIP

GRIP bestaat uit twee onderdelen:

  • Meten: een gevalideerde vragenlijst.
  • Aan de slag: een persoonlijk ontwikkelpad: op basis van de resultaten van de vragenlijst ontvangt de deelnemer een persoonlijk ontwikkelpad.

 

Hoe kan GRIP gebruikt worden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om GRIP in te zetten. Onderstaand de belangrijkste:

  • Om een boost te geven aan je eigen vitaliteit: een deelnemer wordt uitgenodigd om GRIP te gebruiken om zich te ontwikkelen. Deze mogelijkheid is ‘op afroep’ beschikbaar voor individuele medewerkers, of voor een groep deelnemers tegelijk.
  • Van zorgen naar regie: wanneer een medewerker zich zorgen maakt over zijn/haar mentale belastbaarheid, kan GRIP worden ingezet om een solide beeld te krijgen van de mentale batterij.
  • Direct aan de slag vanaf de intake: bij Koers gebruiken we GRIP bij onze intakes. Zo wordt de deelnemer vanaf de start aangemoedigd om zelf regie te nemen.
  • E-coaching: indien gewenst kan GRIP worden aangevuld met behulp van een e-coach.
  • Meting op team- of organisatieniveau: vanaf minimaal 8 deelnemers kan er een algemeen beeld worden geschetst van een team of afdeling. Hiermee ontvangt de manager of directie informatie over de aanknopingspunten om de mentale fitheid van de medewerkers te vergroten.

 

Voor meer informatie over Koers & GRIP kunt u terecht bij Judith van den Hoever: judith.vandenhoever@koersbedrijfspsychologie.nl of via 06-43721968