Gaat jouw groep met collega bedrijfsartsen ook door met online ICT? En snakken jullie naar aanvulling in de vorm van goede inhoudelijke én interactieve input? Koers biedt uitkomst!

We hebben een aangepast ICT-aanbod geheel toegespitst op deze ‘corona-tijd’ waarin de meeste mensen thuiswerken én we met andere mentale uitdagingen te dealen hebben. Onze opzet is zowel qua inhoud als uitvoering geheel actueel en relevant.

Opzet & thema’s

We bieden een online interactieve sessie aan van ongeveer 45 minuten, voor maximaal zo’n 20 deelnemers per keer. Gericht op de huidige omstandigheden hebben we twee thema’s waaruit ICT-groepen kunnen kiezen;

Rouwverwerking als reactie op isolatie en verlies

Waarom is isolatie te vergelijken met een rouwproces en hoe combineer je dat met het feit dat iemand ook in een veranderproces zit? Hoe herken je de verschillende rouwfases, en hoe maak je daarin ook ruimte voor groei en aanpassing aan het ‘nieuwe nu’? Is rouwen anders in deze omstandigheden dan hoe het normaal is? Hoe herken je gestagneerde rouw en welke andere mentale klachten liggen op de loer (comorbiditeit)?

We geven een stuk psycho-educatie en gaan in deze sessie in op casuïstiek, komen met voorbeelden en reiken een paar handige tools en oefeningen aan. Ook komt in de sessie aan bod de vraag hoe je de werkplek inzet om te herstellen.

Do’s en don’ts van EMDR – en hoe is dit anders in coronatijd

We staan stil bij een aantal praktijkvoorbeelden rondom EMDR en kijken dan vooral naar de achterliggende redenen waarom EMDR in dat geval juist wel of juist niet werkt. Zo kun je kijken naar het klachtenbeeld, de vraag, het type verwijzing en de context. Ook vertellen we onze visie en ervaring rondom het inzetten van EMDR in deze specifieke tijd. We ronden af met concrete tips en adviezen over EMDR indicaties en verwijzingen.

Interessant voor jouw ICT groep?

Laat het ons weten dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.