Preventie en grip op psychisch verzuim zijn passé….! Wendbaarheid als sleutel voor vitale, betrokken en productieve medewerkers.

Een veel gehoorde vraag is “Hoe krijgen we in mijn bedrijf of op mijn afdeling grip op het psychisch verzuim?” Of: “Hoe verhogen we de inzetbaarheid?” Inzetbaarheid betekent dan vaak “ik ben aan het werk, ik ben aanwezig”.

Maar: kom je daarmee écht op de koers die je wilt? Koers je dan op vitale, aangesloten medewerkers? Nee, wij denken van niet. Om daar te komen, moet je andere vragen gaan stellen en een andere aanpak. Een andere manier van kijken dus!

Anders kijken: waarom? Omdat je op een einddoel koerst, waarbij medewerkers nog nauwelijks psychische klachten ontwikkelen, en dan helpt het niet om in te zoomen op de ‘klacht’ (stress). Inzetbaarheid zou wat ons betreft mogen betekenen “ik ben vitaal, ik doe waar ik het nu het beste in ben en draag optimaal bij aan de groei van het bedrijf”. Als dat je einddoel is, dan vraagt dat van alle partijen een heel andere manier van vragen stellen en van doen.

Namelijk: koersen op een positief doel en continu bekijken hoe je in het hier en nu het beste uit jezelf haalt. Dit zorgt er ook voor dat je er al rekening mee houdt dat de wereld altijd verandert en dat je dus niet pas ingrijpt als het de verkeerde kant op dreigt te gaan. Dat noemen we ook wel wendbaarheid.

 

Hoe bereik je dat? Hoe zet je als professional/ adviseur morgen de beweging in gang om anders te kijken en anders te doen? Hoe worden mensen meer wendbaar?

Op deze Koers avond gaan we dieper in op de volgende vragen:

  • Waarom is het thema urgent? Wat is wendbaarheid eigenlijk, en wat maakt het zo lastig?
  • Wat levert de slag van ‘grip op verzuim’ naar ‘wendbaarheid’ op voor het bedrijf en voor de medewerker? Wat is de ‘return on investment’?
  • Hoe begin je met ‘anders kijken’? Hoe gaat de manager van de toekomst hiermee om? Welke ontwikkelslag is daarin te maken?
  • Wat moedigt het team en de medewerker aan om meer wendbaar te worden en te blijven?

 

Doelgroep: iedereen die met dit thema dagelijks te maken heeft (HR-professional, manager, bedrijfsarts, casemanager, etc.)
Cursusleiding: Psychologen en trainers van Koers
Accreditatie punten: 2 (reeds toegekend voor bedrijfsartsen, ABSG)