Koersavond Goodie Bag Van Veerkracht naar Vierkracht

Weet je nog? Het inspirerende verhaal van Niek. Over dat geluk niet in je benen zit. Je een keuze maakt om te leven en dus ook kiest om te leven met de consequenties daarvan. Je een posttraumatische groeisyndroom kan ontwikkelen en je beter kunt bouwen aan iets dat je wél wilt, in plaats van aan ‘wat niet’. Om de highlights van de avond nog even op te frissen,  hebben we de Koersavond Goodie Bag voor je gemaakt.

VEERKRACHT

Veerkracht is het vermogen om je aan nieuwe situaties in je leven aan te passen. Het is dus niet zo dat veerkrachtige mensen niets voelen en overal overheen stappen. Het gaat over het terugveren en doorgaan zonder de moed te verliezen. Een eerste stap om veerkrachtiger te worden is door te begrijpen welke elementen allemaal invloed hebben in het omgaan met tegenslag. Een mooie tool is de Vijf van Veerkracht.

Betekenis in het leven

Ervaar jij betekenis en zinvolheid in je leven en werk? Leef je met een missie? Neem je jouw verlangens en dromen serieus? Stel je doelen?

Positieve emoties

Zijn jouw gedachten overwegend positief of heb je meer negatieve gedachten? Voel je je vaak ongelukkig, down, neutraal of positief?

Sociale support

Ben je tevreden over je relaties? Heb je een sociaal vangnet om je heen? Kun je bij iemand terecht als het even niet goed met je gaat?

Coping

Hoe ga je om met tegenslagen in je leven? Welke strategie hanteer jij als je met pijn of lijden te maken krijgt? Duw je het weg of wil je er naar kijken?

Fysieke gesteldheid

Hoe is het met jouw gezondheid gesteld? Slaap je goed? Eet je gezond genoeg? Beweeg je voldoende? Hoe slaap je eigenlijk?

Koers mini veerkracht workshop: Betekenisvol leven

Ervaar jij betekenis en zinvolheid in je leven en werk? Wat zijn jouw waarden, en in hoeverre leef je ernaar?

Koers mini veerkracht workshop: Fysieke gesteldheid

Benieuwd hoe je naast gezonde voeding, regelmatig bewegen en een goed slaappatroon je lijf en brein nog meer kan boosten of juist lekker tot rust brengen?

Koers mini veerkracht workshop: Positieve emoties

Zijn jouw gedachten overwegend positief of heb je meer negatieve gedachten? Ervaar jij keuzevrijheid als het gaat om je gedachten?

Heel graag tot een volgende keer!

We hopen dat je na de Koersavond waardevolle inzichten hebt opgedaan over het thema Veerkracht. En mooi kunt toepassen op jezelf, als mens en professional en door kunt geven aan anderen. We blijven graag met je in contact en hopen je snel weer (online) te zien of spreken. Wellicht tot de volgende Koersavond?! Nieuws & updates over Koers volg je via de website of LinkedIn.