Sfeerimpressie Koersavond Storytelling

Koersavond Goodie Bag

We kijken terug op een geslaagde Koersavond met een bijzondere mix van het thema Storytelling en het krachtig vertellen over mentale kwetsbaarheid. Om de inzichten van die avond nog even op te frissen hebben we de Koersavond Goodie Bag voor je gemaakt, met alle Storytelling highlights en extra tips voor het doelgericht vertellen over mentale kwetsbaarheid op de werkvloer.

Storytelling highlights

Storytelling inzetten bij het vertellen over mentale kwetsbaarheid, hoe zat het ook alweer? Over het p(L)akkend vertellen, de structuur van je verhaal op basis van 3 aktes, dat je favoriete held inzicht geeft over drijfveren en gedrag en hoe je focust op een nieuw toekomstverhaal zodat je weer perspectief creëert. Dit alles hebben we nog eens voor je op een rijtje gezet, mede vanuit de ervaringsverhalen van Jeroen en Josien.

Jeroen & Josien vertellen

Neem ook nog even de tijd om de volledige interviews met Jeroen en Josien te lezen, want het zijn twee prachtverhalen geworden! Ieder met verschillende ervaringen vanuit hun eigen situatie, maar beiden hebben met het bijltje gehakt als het gaat om vertellen over mentale kwetsbaarheid. De moeite waard!

Je ideale biografie vanaf nu

Een geschreven biografie, komt vaak deels uit. Zelf je verhaal gaan schrijven werkt als sturen in de goede richting. Woorden geven aan je verlangen. Schrijf je ideale leven vanaf nu, bijvoorbeeld in periodes van 7 jaar. Het is geen bucketlist maar een verhaal wat al schrijvende ontstaat. Voel je niet schuldig als het enigszins anders gaat dan wat iedereen zou denken. Het is voor jezelf, zie het als je persoonlijke ontdekkingstocht.

Hoe zien de komende fasen eruit in je leven, als je het leven gaat leven wat jij wilt?

  • Denk aan het werk wat je wilt doen, vrijwillig, betaald, ondernemer, in dienst?

  • Welke reizen wil je graag maken, waar wil je graag je vrije tijd doorbrengen?

  • Welke ambities wil je waarmaken en welke laat je achter je?

  • Hoe wil je je voelen? Zowel psychisch als fysiek en wat ga je daarvoor doen?

  • Welke relaties wil je? Denk aan liefdes, vriendschappen, familierelaties.

  • Welke woonplekken krijg je nog graag in je leven?

Tips voor vertellen op de werkvloer

Openhartig zijn over mentale kwetsbaarheid op de werkvloer kan knap lastig en spannend zijn. Want wat, hoe, wanneer, hoeveel en aan wie vertel je dan over de worsteling met mentale klachten en je situatie? Er is geen goed of fout voor wat je wel of niet vertelt, maar bereid je wel goed voor. Besteed aandacht aan de opbouw van je verhaal en verdiep je in het hoe en waarom van wat je wilt vertellen. Benieuwd naar meer aandachtspunten en concrete tips hierover? Je vindt ze in dit overzicht!

Hopelijk tot snel!

We hopen dat je net zo genoten hebt als wij! We blijven graag met je in contact en hopen je snel weer te zien of spreken. Wellicht tot de volgende Koersavond?! Nieuws & updates van Koers volg je via de website of LinkedIn.