because we carry

Ik prijs mezelf iedere dag gelukkig met wat ik heb en met de liefde en positiviteit om mij heen. Een fijn, warm huis, paar keer per jaar op vakantie en als enige ‘zorg’ de vraag of de schoonmaakster deze week wél komt opdagen. Steeds vaker krijg ik de behoefte om iets terug te doen. Voor die mensen, voor wie hun huis zó onveilig of uitzichtloos is, dat ze op de vlucht slaan, zonder enige zekerheid waar ze dat brengt. Als ik me voorstel hoe dat zou zijn, schieten de tranen in mijn ogen.

Een paar weken terug las ik over een prachtig project op Lesbos, waar zoals je weet duizenden mensen aankomen in gammele bootjes na een riskante overtocht op zee. Politiek gezien is het dilemma van deze grote migratiestroom ontzettend ingewikkeld, en ligt het niet binnen mijn macht om daar iets aan te doen. Maar één ding weet ik wel, en dat is dat zij net zo goed mensen zijn, met geliefden, met dromen, met angsten en met dezelfde basale behoeftes als ieder mens: eten, een dak boven je hoofd en een gevoel van warmte en veiligheid. Dat is waar “Because we Carry” (BWC) een belangrijke rol in speelt op Lesbos.

Begin juli ga ik voor 1 week samen met mijn collega Judith van den Hoever een steentje bijdragen aan dit project. We dragen bij door o.a. ontbijt te verzorgen, activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren in Kara Tepe, en speciale sessies te begeleiden voor moeders en kwetsbare groepen. 90% van de CampUs Kara Tepe bestaat uit gezinnen waarvan bijna de helft kind is. Door ons te verbinden ontstaat er veilige ruimte voor nieuwe levenskracht. Niet lullen maar poetsen!

Om dit project mogelijk te maken wordt iedere vrijwilliger uitgedaagd om het project ook financieel te ondersteunen met behulp van sponsoring. Dit geld wordt gebruikt voor het ontbijt, de (spel)materialen, onderdak, onze vliegreis en het vervoeren van goederen naar het kamp. Judith en ik willen daarvoor een minimaal bedrag inzamelen van € 3.000,- euro.
Wil jij ons, en dus de mensen in Kara Tepe supporten? Dan is iedere euro waardevol!

Aangezien we over 3 weken al gaan, vraag ik je om niet te lang te wachten als je overweegt ons te steunen. In ruil voor jouw bijdrage voorzien wij jou (als je wilt) van onze verhalen en ervaringen die we tussen 7 en 14 juli gaan opdoen. Je gaat zo veel mogelijk dus horen waar jouw bijdrage aan besteed wordt!

Als je in het project en in ons gelooft: spread the word! Deel dit bericht met de mensen waar je van houdt.

Namens alle mensen op Lesbos, en namens ons zelf, bedankt voor je aandacht!

Lieve groet
Judith en Francien

Voor financiële bijdrages hebben wij een aparte rekening geopend:
NL88 KNAB 0257 4427 23 tnv FG Bazelier.Iedere storting is welkom!
Vermeld graag je naam bij de storting, zodat we je kunnen bedanken voor je bijdrage.
Deze video laat een prachtig beeld zien van het project