In tijden van thuiswerken worden er bijzondere dingen van mensen gevraagd. Omgaan met snelle veranderingen, opnieuw inrichten van werkprocessen en werkomgeving, nieuwe balans vinden tussen werk en privé, aansturen van teams op afstand en niet te vergeten omgaan met een hoop onzekerheid. Dat dit de nodige uitdagingen met zich mee brengt laat zich raden. Om organisaties en hun medewerkers hierin te ondersteunen bieden we diverse flexibele vormen van psychologische begeleiding.

Online Trainingsprogramma Toekomstbestendig Thuiswerken

Voor veel medewerkers wordt thuiswerken langer doorgetrokken en bij een aantal organisaties is en blijft dit ook structureel zo. Maar thuiswerken is nog niet voor iedereen even makkelijk en kan genoeg uitdagingen opleveren.

Hoe ga je om met het scheiding tussen werk en privé tijd en hoe bewaak je daarin je grenzen? Hoe blijf je aangehaakt, verbonden en je onderdeel voelen van een team en organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je initiatiefrijk blijft en je pro-activiteit en motivatie op peil blijven? En je voldoening haalt uit de manier waarop je bijdraagt aan een organisatie en tevreden bent over de kwaliteit van het werk wat je levert?

Voor medewerkers die hierin een effectieve verbeterslag willen maken, biedt Koers een 4-weekse Online Training ‘Toekomstbestendig Thuiswerken’ aan. Deelnemers leren om toekomstbestendig thuis te werken met oog voor persoonlijke balans, creativiteit en productiviteit en worden gestimuleerd om te ontdekken welke invloed ze hier zelf op hebben. Lees meer >>

Webinar Training Breinvriendelijk Thuiswerken

Breinvriendelijk thuiswerken. Inmiddels genoeg over geschreven zou je denken. Maar dat valt eigenlijk wel tegen. Ja, tips ten overvloede maar vaak zonder uitleg waarom deze nu eigenlijk werken. Of het blijft vaak bij algemeenheden zoals stilte, houding en aandacht. Een soort one-size-fits-all tips.

Belangrijker om te weten, is hoe je brein nu eigenlijk werkt, waarom bepaalde tips dan helpend zijn en hoe je deze het beste kunt toepassen op jouw specifieke (thuis)werk situatie. Wel zo effectief! In onze in-company Koers webinar Breinvriendelijk Werken leer je alles over de ins- en outs van je brein en hoe je met deze kennis stressbestendiger, creatiever en flexibeler wordt en meer balans creëert.

Samen met collega’s verbindend leren en ervaringen uitwisselingen. Leerzaam, praktisch toepasbaar en interactief! Oh… en kan je nu ook al wel wat breinvriendelijke thuiswerktips gebruiken? Check dan ook even onze whitepaper Breinvriendelijk thuiswerken en doe er alvast je voordeel mee! Lees meer >>

Online Groepssessie “Mentale balans en onderlinge verbinding”

In deze uitdagende tijden kunnen wij ons voorstellen dat alle zeilen bijgezet moeten worden. Daar waar medewerkers fysiek bij elkaar zaten op kantoor, werken nu de meeste medewerkers veel vanuit huis. Met alle uitdagingen van dien:

Werk en privé loopt opeens dwars door elkaar heen. Fysieke sociale interactie is enorm beperkt. Isolatie thuis heeft impact, en niet altijd een positieve. En er is veel onzekerheid over een hoop zaken.

Hoe behoud je dan je eigen mentale balans in evenwicht en zorg je tegelijkertijd nog steeds voor de onderlinge verbinding?

Koers biedt praktische en verbindende online sessies waarbij we kennis delen over de psychologische impact en praktische tips hoe hiermee om te gaan. Daarnaast richten we ons op het versterken van de verbinding tussen medewerkers door hen hun eigen perspectief te laten delen en te laten ervaren dat zij er niet alleen voor staan maar samen sterker staan.