‘Mentale Fitheid’ is het thema waar wij ons bij Koers de eerste helft van 2017 op richten.

Dossier Mentale Fitheid, deel 3

In deel 3 van het Dossier Mentale Fitheid zetten we een vraag centraal: Wat verstaat u onder Mentale Fitheid? We laten een werkgever en 2 psychologen aan het woord.      

De eerste Koersavond over dit thema komt snel dichterbij, maar aanmelden kan nog. En  kunt u niet op 17 mei dan is er op dinsdag 26 september ook een Koersavond over dit onderwerp gepland.

8-5-2017

 


Dossier Mentale Fitheid, deel 2

In deel 2 van het Dossier Mentale Fitheid hebben wij een nieuw artikel met de vraag ‘Waarom zetten we mentale fitheid niet altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje’.  Vragen wij ons af of u al heeft gekeken naar het programma ‘Sophie in de mentale kreukels’? en benoemen we het enthousiasme voor onze Koersavond in mei en september 2017.

13-4-2017

 


Dossier Mentale Fitheid, deel 1

In deel 1 van het Dossier Mentale Fitheid vragen wij je aandacht voor een aantal artikelen die geschreven zijn over dit onderwerp. Allemaal met een andere invalshoek maar zeker niet minder interessantTwee psychologen én een werkgever aan het woord, Mentale fitheid in teams, de Vitaliteitscoach en een artikel met de mooie titel: ‘wat je aandacht geeft, dat groeit’.

Maar allereerst een uitnodiging voor onze Koersavond over ‘Mentale Fitheid in een bredere context’ op woensdag 17 mei 2017 in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Van harte uitgenodigd! én inschrijven kan via het aanmeldformulier Koersavond

16-3-2017

Alle artikelen uit het Dossier Mentale Fitheid:

–> Mentale fitheid door de bril van de werkgever
Aan het woord is Irma Ketels van Promedico en ze vertelt onder andere over hun ‘Beter Voor Iedereen Dag’

–> Wat is mentale fitheid volgens de psycholoog?
Koers psychologen Matty van Roozendaal en Paul de Jonge geven hun visie en tips over de balans die wij zoeken.

8-5-2017

–> Waarom zetten we mentale fitheid niet altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje?
Francien Bazelier neemt u mee langs 3 factoren die meespelen en hoe dan verder met deze informatie.

–> Heeft u al gekeken naar het programma ‘Sophie in de mentale kreukels?’
“Sophie onderzoekt de problematiek rondom een burn-out. En neemt ook die van haarzelf onder de loep”. Verhelderende insteek en wat ons betreft taboedoorbrekend.

 16-3-2017

–> Wat je aandacht geeft, dat groeit!
Graag nemen wij je mee naar de redenen waarom de focus op mentale fitheid zoveel interessanter is dan je richten op verzuimreductie.

–> Mentale fitheid in teams
Hoe krijg je een helder beeld van subjectieve begrippen als ervaren werkdruk en mentale fitheid? Koers heeft een onderzoek ontwikkeld wat inzicht en aanbevelingen geeft.

–> Vitaliteitscoach
Ga in gesprek met onze vitaliteitscoach. Want mentale fitheid is een voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid en werkplezier. Werkgevers kunnen via Koers deze dienst aanbieden.

–> Jaarrapport Koers bedrijfspsychologie
Wij presenteren u met trots ons jaarrapport over 2016