Op een andere plek in onze nieuwsbrief benadrukken wij als psychologen het belang van mentale fitheid. Wij waarderen het dan ook enorm, wanneer werkgevers dit belang onderstrepen en het welzijn van hun werknemers hoog op de agenda hebben staan.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij Promedico, softwareleverancier voor de eerstelijnszorg. We spreken Irma Ketels, manager Finance, HR & Facilities. Zij verstaat onder mentale fitheid dat je in balans bent, zowel lichamelijk als geestelijk, helder kunt nadenken en niet direct omvalt als je iets overkomt. Dat je ook kunt genieten van kleine dingen en tijd inruimt om een pas op de plaats te maken.

Beter voor iedereen dag
Bij Promedico bestaat vitaliteit niet slechts op papier. Maandelijks is er de Beter Voor Iedereen Dag, waarop er diverse activiteiten gehouden worden zoals stressbestendigheid workshops en waar er actief bewogen wordt (de lift is off-limits, pak de trap!). Ter bevordering van de aandacht is het goed om met enige regelmaat je terug te kunnen trekken, aldus Irma. Daarvoor wordt ook gelegenheid geboden in de vorm van een stilteruimte.

Fietsen achter je bureau
Verder hebben ze de recente verhuizing aangegrepen om het meubilair te updaten en zo kan het zijn dat iemand al fietsend een e-mail schrijft of een telefoontje beantwoordt. Er staan zogenoemde desk bikes en gymballen ter bevordering van de lichamelijke fitheid en de focus.

 

Wat kun jij doen?
We vinden het mooi om te zien dat er op deze manier aandacht is voor mentale fitheid bij Promedico. Wanneer je denkt: wat kunnen wij als bedrijf doen om de mentale fitheid van onze werknemers te bevorderen, neem dan gerust contact op met ons. We bieden een divers scala aan mogelijkheden aan om je hierin te ondersteunen, bijvoorbeeld lunchsessies. En kijken dan graag mee door de bril van de werkgever.