Ondernemersbegeleiding een andere tak van sport

Koers krijgt via de arbeidsongeschiktheidsverzekering ook regelmatig aanmeldingen voor een begeleidingstraject van ondernemers.
Onze aanpak is dan net als bij werknemers erg pragmatisch en oplossingsgericht. Maar wij merken dat de begeleiding van ondernemers een aparte tak van sport is. Als de ondernemer bij ons komt met een vraag is er vaak een mix van vragen. De vragen gaan over herstel, belastbaarheid en werkplezier maar ook over het bedrijf (bijvoorbeeld de gezondheid van het bedrijf, toekomstwensen versus realiteit, managen van werkdruk en aansturen van medewerkers).

Inlevingsvermogen
Deze mix van vraagstukken vragen een goed inlevingsvermogen in de wereld en zorgen van een ondernemer. Plus kennis van voorwaarden voor vitaliteit, werkplezier en veerkracht. Onze psychologen zijn zelf ook ondernemer en kennen daardoor de zorgen en uitdagingen van ondernemers als geen ander. Zij herkennen ook de passie en de uitdaging die horen bij het ondernemerschap.

Tijdens een traject is er, na akkoord van de ondernemer, afstemming met de arbeidsdeskundige en de medisch adviseur. Het gaat dan om plannen voor herstel, hervatting en voorwaarden voor duurzaam resultaat.

In de loop der jaren hebben wij ondernemers begeleid met uiteenlopende bedrijven. Van schilder, aannemer, kapitein, veehouder tot medisch specialist, tandarts of een ondernemer in de detailhandel of horeca.

Voor vragen of ervaringen kunt u terecht bij onze psycholoog Evert van Essen