Inspiratiesessie gericht op een mooie toekomst in een prachtig vak

De positie van de bedrijfsarts is aan veel veranderingen onderhevig: aanbestedingen behoren tot de orde van de dag, klanten zijn kritischer geworden en switchen sneller naar een andere arbodienst/ bedrijfsarts, arbodiensten prijzen zichzelf en elkaar uit de markt, uurprijzen staan onder druk, zorg moet geleverd worden in een steeds krappere tijd en strakke toetsing van ons handelen door de collega’s van het UWV maakt ons defensief. Kwaliteit en onafhankelijkheid zijn loze kreten. Anderen dan wij zelf lijken vooral aan zet en bepalen onze speelruimte.

En daarmee onze lol. En onze waarde. En onze toekomst.  Sombere scenario’s doemen op.

Hallo, we zijn er zelf bij hoor! We laten toch niet door anderen bepalen wat we te bieden hebben, en hoe we onze ambitie om bij te dragen aan een duurzaam gezond werkend Nederland, waarmaken?

Tijd voor een inspiratiesessie. Wat kan je zelf doen om in de wervelingen van deze beweeglijke maatschappij, een plek en een manier te creëren waar je er toe doet en waar je trots op bent.

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Bewustwording: welke zaken hebben er invloed op de toekomst van de bedrijfsarts? Van macro naar micro niveau door de trainers in samenspraak met de groep belicht.
  • Theorie van groei: wat is een natuurlijke groeicurve, voor beroepen, maar ook voor persoonlijke groei. Waar staat het vak bedrijfsarts, en waar sta je zelf vanuit je professie? En ben je tevreden waar je staat op deze curve? Welke stappen zijn er nodig om vooruit te komen?
  • Van de besproken zaken: welke vallen binnen je eigen cirkel van invloed en welke niet?
  • Wat kun je zelf doen aan de zaken waar je invloed op hebt en welke nieuwe dingen moet je daar bijvoorbeeld voor leren? We maken hierin een aanzet voor een persoonlijk plan waarin feedback gevraagd wordt vanuit de groep.

Het doel is om te bespreken hoe de positie van jezelf als bedrijfsarts verstevigd kan worden, inspiratie op te doen over nieuwe ideeën en mogelijkheden en te leren wat je daar zelf in kan doen.

Om dit bereiken zullen verschillende interactieve werkvormen de revue passeren, afgewisseld met korte stukken theorie en plenaire terugkoppeling.

Doelgroep: Bedrijfsartsen
Accreditatiepunten: 2 voor (bedrijfs)artsen