Bedrijfsarts, (HR)manager en psycholoog op één lijn?

Samenwerken: het klinkt zo voor de hand liggend, maar gebeurt het ook altijd op de meest efficiënte manier?
Waarschijnlijk zullen we het over eens zijn dat de samenwerking tussen bedrijfsarts, (HR)manager en psycholoog lang niet altijd optimaal benut wordt en dat er soms obstakels ontstaan gedurende een traject. En dat is jammer, want alle professionals hebben als doel de werknemer en werkgever zo goed mogelijk te begeleiden. Het zou mooi zijn als de verschillende disciplines onderzoeken wat ervoor nodig is op samen op koers te komen, zodat er een gezamenlijke stem gevormd kan worden richting de werkgever en werknemer.

Deze nascholing belicht vanuit verschillende invalshoeken het thema samenwerking tussen bedrijfsarts, (HR)manager en psycholoog. Zo wordt er onderzocht:

  • Wat zijn best practice voorbeelden?
  • Welke obstakels zullen vaak nog overwonnen moeten worden, en wat is daar concreet voor nodig?
  • Wat is de wens van de werkgever en van de werknemer hierin?
  • Aan de hand van casusmateriaal: hoe kan worden ingegrepen bij een stroef lopende samenwerking?

Er zullen verschillende sprekers aanwezig zijn en aan bod komen van alle disciplines (bedrijfsarts, (HR)manager en psycholoog). De avond bestaat uit korte plenaire gedeeltes, begeleid door de sprekers, en afwisselende werkvormen om u samen uw collega’s na te denken over de onderwerpen.

De bedoeling is dat we de avond afsluiten met een aantal nieuwe ideeën om de samenwerking tussen zorgprofessionals, zoals bedrijfsarts en psycholoog te optimaliseren, zodat beide partijen daar de volgende dag mee aan de slag kunnen.

Doelgroep: Bedrijfsartsen , (HR)managers, casemanagers, arbeidsdeskundigen
Accreditatiepunten: 2